FreeVoddler

A forum for discussing VODDLER (www.voddler.com) since the forum on voddler.com is inferior.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?

Go down 
AuthorMessage
FribaPosts : 1
Points : 3
Reputation : 0
Join date : 2009-12-21

PostSubject: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Mon Dec 21, 2009 5:41 pm

Hejsan!
Jag har försökt att göra det man tipsat om här på forumet, när det gäller problemet "you have a firewall, open it for outgoing traffic". Har försökt att stänga av och tillåta det ena och det andra men inget fungerar. Neutral Jag är inte särskilt orienterad i datorvärlden, så jag har kanske missat halva poängen med dessa råd. T.ex. så har jag ingen aning om vad UPnP är (som jag kom ihåg att jag läste om någonstans.. ), hur det fungerar, man aktiverar eller om jag måste göra det..
Får verkligen spunk!! Crying or Very sad Allting är så svårt, känns som jag inte förstår någonting! scratch
Jag laddade ner voddler igår så det måste nog vara den nyaste versionen. Har en windows brandvägg och en McAfee brandvägg.

Skulle någon vänlig kunnig själ, snälla, kunna hjälpa mig med det här! Skulle verkligen uppskattas!! flower Hugs
Back to top Go down
View user profile
garton
Moderator


Posts : 124
Points : 157
Reputation : 7
Join date : 2009-10-23

PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Mon Dec 21, 2009 8:34 pm

En grej som funkat för mig är att ta bort Voddler från listan i windowsbrandväggen, och sen lägga till den igen. (Och bocka för den, förstås.)

Det måste jag göra varje gång voddler uppdaterat sig.
Back to top Go down
View user profile
Arne Linder
Moderator
avatar

Posts : 122
Points : 149
Reputation : 2
Join date : 2009-10-23
Location : Uppsala

PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Mon Dec 21, 2009 8:41 pm

Vi har tyvärr inte lösningar på alla "brandväggsproblem". Själv har jag inte lyckats styra upp det sedan den nya klienten kom 17 dec. Men här är några tips om du inte redan försökt dem:

Du kanske verkligen har brandväggsproblem:

• Inaktivera Windows-brandväggen (jag tror de flesta är överens om att två brandväggar är för mycket)
• Kolla att alla tre programmen har undantag i din brandvägg: Voddler.exe, VNetManager.exe och Voddlerplayer.exe (kanske kallas XBMC Media Center). Kolla hur undantagen beskrivs, brandväggsprogrammet kanske försöker med att bara tillåta inkommande trafik, men Voddler behöver även utgående.
• Om du kör via en router (box som kopplar ihop nätverket hemma, ev trådlös), kolla om den har en inbyggd brandvägg eller annan typ av filter, och försök släppa fram Voddler där. (Småkrånglig procedur, du anropar routern via din webläsare och skriver in routerns adress som en sifferkod – den står i manualen till routern). Om du kan välja UPnP i routern, så ska det inte vara bekymmer med portar. Om du har en router och är osäker på ifall den ger problem, testa att koppla datorn direkt på nätverkssladden (istället för routern) och se om det fungerar bättre

Annars
Installera och köra Voddler som administratör:
Om du har Windows Vista rekommenderar Voddler officiellt att du kör som administratör och det kan löna sig i andra lägen också sägs det:
• När du installerar programmet, ladda hem och spara uppdateringen, högerklicka på den nedladdade filen och välj Kör som administratör. När du sedan ska starta Voddler, högerklicka på ikonen och välj på samma sätt.
• Om du ska installera om – avinstallera det gamla exemplaret först

Trixa med antivirus och VNetManager:
• Prova att stoppa antivirus tillfälligt och starta Voddler. Om Voddler fungerar då så kan det tänkas att du kan sätta igång antivirus igen och behålla fungerande Voddler (låter knäppt men det har hänt några av oss)
• Stoppa VNetManager (liten V-ikon på listen nere till hö, vid klockan). Starta igen och vänta en stund så att den hinner få kontakt med nätet innan du testar att köra Voddler.

Kolla att du har uppdaterade drivers till grafikkortet. Vilket inte alltid är det lättaste för Nätet svämmar över av gratisprogram som vill testa att du har rätt drivers, men sedan vill ha betalt för att uppgradera dem. Jag råkade ut för ett som uppdaterade några av mina drivers med en äldre version än den jag redan hade, men de var i alla fall snabba att betala tillbaka pengarna… Smile

Kolla bredbandshastigheten på Bredbandskollen ( http://www.bredbandskollen.se/ ). Ligger den under 3,5 Mbit på nedladdning ska Voddler inte fungera.
Back to top Go down
View user profile
Arne Linder
Moderator
avatar

Posts : 122
Points : 149
Reputation : 2
Join date : 2009-10-23
Location : Uppsala

PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Sat Dec 26, 2009 10:17 pm

Hej igen!
Vet inte om detta är till hjälp eller ej. Mitt motsvarande problem verkar ha löst sig efter litet mixtrande med routern, fast jag tycker inte jag gjorde så mycket att det borde ha hjälpt:
1. kopplade in datorn i stället för routern (nätverkssladd direkt till bredbandsmodemet). Då kom jag in på Voddler och fick skapa en ny användarprofil, för den gamla hade tydligen gått förlorad i uppdateringen. (jag har läst att andra råkat ut för det, men för egen del har den överlevt flera uppdateringar) -SLUTSATS: problemet finns i routern
2. funderade på att köpa ny router men testade en sista gång att försöka ställa routern så öppen jag kunde. (Hade redan UpnP aktiverat och tagit bort alla filter). Det jag hittade att ändra var att ta bort att routern skulle pinga externa anrop - se routertråden - att jag stängde möjligheten att utvidga lokala nätverket med relästationer och att jag ställde aktuellt datum och tid på routern.
Efter detta fungerade Voddler och jag fick tom grönt ljus på båda lamporna i testen!!
(Tidigare på dagen hade jag formulerat om undantaget i min Norton 360-brandvägg så att den tillät all utgående trafik med alla program och protokoll, men det gjorde ingen märkbar skillnad då).
Men som sagt, vad var det jag gjorde rätt? Att jag kom in utan router och uppdaterade användarprofilen? Att jag tog bort ping-svaret? Att jag trimmade routern fast det verkade väldigt marginellt??
Back to top Go down
View user profile
Arne Linder
Moderator
avatar

Posts : 122
Points : 149
Reputation : 2
Join date : 2009-10-23
Location : Uppsala

PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Sat Jan 16, 2010 9:13 pm

Hej!
med viss tvekan citerar jag Voddlers forum:
Marie, Official Rep, replied 5 days ago [Jan 11] We have discovered a problem resulting in VoddlerNet taking extra time to start. When starting Voddler Service (either by turning on the computer or via VoddlerNet Manager/Voddler Tray App) allow a few minutes to connect to VoddlerNet before starting the Voddler Client.

This problem might affect some of you when running the Voddler Service Test.

Especially if you know you either don't have a firewall or have made all the right settings to allow Voddler in your safety program. Allow a few extra minutes before starting the Voddler Client.

A fix to this problem is under construction and will make sure the startup of VoddlerNet is faster and smoother. Waiting a few extra minutes might not be the answer to all of you as more things can contribute to the Voddler Service Test failing.

Min tolkning är att ganska många "brandväggar" har varit trögstartad VNet istället. Och det kan förklara att Voddler kommer igång på ett oförklarligt sätt när man försöker igen, antingen man ändrat några inställningar eller bara väntat. Har vi otur är det inte där du har varit, men annars...
Back to top Go down
View user profile
Arne Linder
Moderator
avatar

Posts : 122
Points : 149
Reputation : 2
Join date : 2009-10-23
Location : Uppsala

PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   Sat Jan 23, 2010 6:38 pm

Jag tycker det är väldigt talande att den här tråden och brandväggs- och routertråden båda ligger på top fem när det gäller antal besök. Det finns många därute som brottas med "Firewall Errors", vare sig det är sanna brandväggsproblem eller täcknamn för något annat.

Voddler verkar vara känsligare än de flesta när det gäller att rodda sin kommunikation. Vi är flera som sett att det är nyckfullt - det Voddler kallar för en "Firewall" kan kan försvinna utan att man ändrat nånting i sin dator. Ett av de bästa tipsen (tills Voddler fått klienten mer robust) verkar vara att vara envis, vänta en stund och starta Voddler igen. Oberoende av vad VNet-testet säger. Fast det är synd på de nypoppade pop-cornen, och det kostar massor av goodwill i längden.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?   

Back to top Go down
 
Suck, voddler fungerar inte för mig!! Problem med firewall, skulle någon kunna hjälpa mig att lösa det?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Problem zla
» Gojaznost kao psihosocijalni problem
» Gordost i sujeta
» Pokusaj razumevanja
» Beograd kafe, ko je za ?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FreeVoddler :: General :: Voddler-
Jump to: