FreeVoddler

A forum for discussing VODDLER (www.voddler.com) since the forum on voddler.com is inferior.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Ett par tips för dom som har problem med att spela upp filmer (buffering eller ingen film efter reklam)

Go down 
AuthorMessage
spejsyPosts : 7
Points : 11
Reputation : 0
Join date : 2009-11-14

PostSubject: Ett par tips för dom som har problem med att spela upp filmer (buffering eller ingen film efter reklam)   Sat Nov 14, 2009 3:15 pm

Har kollat igenom trådarna här på forumet och testat diverse saker själv och jag får känslan av att grundproblemet för många är att bandbredden inte räcker till. Voddler kräver ungefär 3Mbit/s i nedladdning och det finns ett antal faktorer som kan påverka:

1. Bandbredd generellt. Kolla med http://www.bredbandskollen.se att du verkligen får minst 3 Mbit/s hela tiden på den dator du kör Voddler på. Även om du har ett 100Mbit/s abonnemang så kan routrar, mjukvarubrandväggar, antivirus, trådlöst LAN, datorprestanda, etc. påverka den faktiskt tillgängliga bandbredden. Bandbredden på ADSL-abonnemang kan t.ex. variera ganska kraftigt över tiden. Om du kör fildelning eller andra bandbreddskrävande tjänster samtidigt så påverkar det förstås också.

2. Kolla Voddlers faktiska nedladdningshastighet. Gör en kopia av genvägen till Voddler som ligger på skrivbordet. Högerklicka på genvägen och ta bort -fs flaggan i genvägens sökväg. Detta gör att du kan starta Voddler i icke-fullskärmsläge. Starta Voddler, logga in och kör igång en film. Starta Aktivitetshanteraren (Task Manager på engelska, du hittar den genom att trycka crtl-alt-del) och klicka på fliken som visar nätverkstrafiken grafiskt. Kolla vilken bandbredd du får efter 10-20 sekunder efter att filmen har börjat spela, den måste vara minst 3 Mbit/s för att det skall funka. (Om du t.ex. är ansluten till ett 100 Mbit/s nätverk så måste du uppnå minst 3% för att filmen ska kunna spela.). Får du inte minst 3Mbit/s fast bandbreddskollen (punkt 1) är OK så rekommenderar jag att kolla över antivirusets realtidsskydd. Kända antivirus som ger voddler problem är F-secure, NOD32 och Norman ( http://freevoddler.forumsr.net/voddler-f1/vilket-antivirus-och-operativsystem-kor-du-fungerande-voddler-pa-justerad-rubrik-mod-t35.htm )
Back to top Go down
View user profile
 
Ett par tips för dom som har problem med att spela upp filmer (buffering eller ingen film efter reklam)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gordost i sujeta
» Charles Bukowski
» Pluskvamperfekat iliti davno prošlo vreme u domu
» Leksikon...
» Problem zla

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FreeVoddler :: General :: Voddler-
Jump to: